Балтийско море привлича не само изследователите, но и туристите, които искат

...
Балтийско море привлича не само изследователите, но и туристите, които искат
Коментари Харесай

Хиляди туристи се гмуркат в Балтийско море всяка година

Балтийско море привлича не единствено откривателите, само че и туристите, които желаят да се гмурнат в ледените му води. В най-северните елементи на водния басейн неговата повърхнина е покрита с лед от ноември до април.

В този интервал всеки може да се качи на борда на ледоразбивача Polar Explorer и да се потопи в незабравимо зимно странствуване. 
Този кораб има характерна форма на корпуса, има специфичен нос. И спрямо останалите кораби, които не са предопределени за разтрошаване на лед, има повече конски сили.
Франк Хамерьо, капитан на Polar Explorer

Понякога температурите надвишават -20 градуса, само че екипажът на борда обезпечава храна и особено облекло, което прави плуването по-приятно. 
Обичайно всички плуват. Дори хора, които в началото не са имали такива планове. Казват си, че не е за тях, че е прекомерно ужасно, рисково и студено. Но след това схващат, че не е толкоз ужасно и не е нужно да можеш да плуваш, тъй като не може да се удавиш с това облекло. То е доста топло, обличаме го върху естествени облекла.
Олга Робаха, ръководещ шеф на Polar Explorer

Круизът продължава към три часа, а цените стартират от към  300 евро. Организаторите чакат сред 15 хиляди и 18 хиляди гости по време на този зимен сезон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР